Learn&Share Meet Up: Zašto i kako osnovati korporativnu fondaciju? – pravni okvir i iskustva

Srpski filantropski forum i Forum za odgovorno poslovanje  vas sa zadovoljstvom pozivaju na Learn&Share Meet Up: Zašto i kako osnovati korporativnu fondaciju? – pravni okvir i iskustva

Zbog čega se kompanije odlučuju za osnivanje korporativnih fondacija? Šta su ciljevi korporativnih fondacija i u kakvoj su vezi sa matičnim kompanijama? Šta su prednosti, a šta najveći izazovi u radu korporativnih fondacija? Kakav je naš pravni okvir i koji su koraci za osnivanje fondacije?  - samo su neka od pitanja na koja ćemo pokušati da odgovorimo tokom ovog događaja.

Iskoristite priliku da čujete korisna iskustva u uspostavljanju i radu korporativnih fondaciija od direktorke Hemofarm Fondacije, Suzane Đorđević i direktorke Elixir fondacije, Margarete Musić, kao i da dobijete korisne pravne savete o osnivanju korporativnih fondacija od eksperata iz advokatske kancelarije Živković Samardžić.
 

Agenda:

  • Uvodno obraćanje:

Veran Matić, direktor Srpskog filantropskog foruma

  • Pravni okvir za uspostavljanje korporativne fondacije – prezentacija:

Nataša Sarić, Advokatska kancelarija Živković Samardžić       

  • Iskustva Hemofarm fondacije - 27 godina brige o zdravlju ljudi:

Suzana Đorđević, direktorka Hemofarm fondacije

  • Elixir fondacija – Najmlađa članica Elixir grupe:

Margareta Musić, direktorka  Elixir fondacije

  • Diskusija, pitanja i odgovori.

Događaj se organizuje u okviru Projekta za unapređenje okvira za davanje koji finansira USAID, a sprovodi Koalicija za dobročinstvo koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac a dodatno čine Trag Fondacija, Catalyst Balkans, Smart kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.

Kada
мај 14th, 2020 1:00 PM